Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile producției industriale au crescut în octombrie cu 2,3%

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Preţurile producţiei industriale (piaţă internă şi piaţă externă) s-au majorat, în octombrie, cu 2,3% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, iar de la lună la lună, octombrie faţă de septembrie 2019, acestea au crescut cu 0,4%, relevă datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS) citată de Agerpres.

La nivelul preţurilor producţiei industriale de pe piaţa internă există o creştere de 0,36% în octombrie faţă de septembrie, respectiv un salt de 2,88% raportat la aceeaşi lună din anul anterior.

Totodată, pentru piaţa externă, preţurile producţiei industriale au crescut, în octombrie 2019, cu aproximativ 0,46% faţă de octombrie 2018, şi s-au majorat cu 1,35% comparativ cu datele din septembrie 2018.

Pe marile grupe industriale, în octombrie 2019 faţă de octombrie 2018, statistica INS arată creşteri importante de preţuri în cazul industriei bunurilor de uz curent (+4,52%), în industria bunurilor intermediare (+1,45%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,41%), şi industria bunurilor de capital (+3,74%).

În cazul industriei energetice se înregistrează o scădere de 0,06%.

În industria extractivă s-a consemnat o scădere a acestor preţuri cu 3,13%. În producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se constată o creştere de 8,92%, în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare - de 4,08%, şi în industria prelucrătoare de 1,41%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.