Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile spot pentru gazul lichefiat în Asia vor scădea sub costurile pragului de rentabilitate ale SUA

Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

Prețurile livrate pentru Asia de nord-est a prețurilor GNL au scăzut la sub 2,40 dolari pe milion de unități termice britanice, întrucât bazele fundamentale continuă să slăbească, relatează Kallanish Energy.

Aceasta este o scădere de aproximativ 52% de la începutul sezonului de iarnă, când erau sub 5 $ / MmBtu.

Căderea reflectă o tendință de colaps a cererii și a ofertei excesive, chiar înainte de pandemia coronavirusului.

Oferta ușoară de iarnă și excesul de pe piețele globale au scăzut deja prețurile cu 60% față de anul trecut în septembrie, potrivit vicepreședintelui Asia Pacific, Wood Mackenzie, Gavin Thompson.

Cu toate acestea, situația este acum mai critică ca niciodată, iar prețurile GNL din SUA sunt aproape de teritoriul negativ, a spus Thompson.

Acest lucru ar trebui să oblige curând producătorii americani de GNL să modifice producția ca fiind ultimul mecanism pentru a sprijini un fel de reechilibrare a pieței.

„Chiar și cea mai eficientă instalație de lichefiere din SUA nu poate suporta o răspândire negativă între costurile de feedgas - foarte corelate cu Henry Hub - și prețurile FOB LNG (în prezent în jur de 1,60 USD / MmBtu)”, a declarat Thompson marți.

„Prețurile sunt stabilite în mod efectiv printr-un netback al TTF; Cu toate acestea, reducerile de la LNG-ul pe apă din Statele Unite ale Americii la accesul la TTF au crescut pe măsură ce utilizarea terminalelor europene a crescut ”, a spus el.

„Orice marfă vândută la acest nivel de preț este afectată serios.”

Expertul a adăugat că în Asia, retragerile de GNL (FOB) tind către 0 $ / MmBtu ca Europa / SUA. prețurile converg și furnizorii din Asia Pacific trebuie să caute și mai mult pentru a găsi o piață.

Creșterea de ofertei noi și slăbirea cererii asiatice, în special în China, au impus prețurile către producția din Statele Unite ale Americii cu mult timp înainte de apariția coronavirusului și consecințele acesteia.

În prezent blocarea societății la nivel mondial, recesiunea economică și prețurile petrolului în scădere testează noi etaje pentru prețurile GNL.

"Speranța industriei GNL este că recuperarea economică va conduce acum la creșterea cererii și la sprijinirea prețurilor care reflectă adevăratul cost al ofertei", a spus Thompson.

„În acest moment, calea către recuperare se simte ca o călătorie neprevazută.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.