Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni sumbre: Institutele economice din Germania și-au înjumătățit prognozele privind creșterea economică pentru anul acesta

InSerbia News
germania ue

Principalele institute de cercetare economică din Germania şi-au redus, joi, la jumătate, estimările privind creşterea care va fi înregistrată de prima economie europeană în acest an şi au avertizat că ritmul de creştere ar putea să încetinească şi mai mult dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Separat, datele statistice publicate joi de Ministerul Economiei din Germania arată că în luna februarie comenzile industriale au scăzut cu 4,2%, cel mai mare declin din ultimii doi ani, pe fondul scăderii cererii externe. Datele oficiale i-au luat prin surprindere pe analişti care mizau pe o creştere de 0,3%.

În raportul lor bianual, cele cinci institute economice, Ifo (München), DIW (Berlin), IfW, IWH (Halle) şi RWI (Essen) estimează că în acest an Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra o creştere de 0,8%, faţă de un avans de 1,9% cât preconizau până acum.

Această revizuire semnificativă reflectă încetinirea economiei germane, care se confruntă cu dificultăţi de pe urma încetinirii economiei mondiale, a disputelor comerciale internaţionale şi a ameninţării unui Brexit fără acord.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Germania a fost mult timp motorul economic al zonei euro însă la finele anului trecut a evitat la limită intrarea în recesiune şi pe ansamblul anului 2018 a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii cinci ani.

"Relansarea de durată a economiei germane a ajuns la sfârşit", a spus Oliver Holtemoeller, unul din economiştii implicaţi în elaborarea acestui raport.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Estimările institutelor economice vor fi incluse în prognozele de creştere ale Guvernului de la Berlin, care vor fi date publicităţii la finele acestei luni. În luna ianuarie Berlinul miza în acest an pe o creştere de 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.