Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni SUMBRE pentru 2017: Europa și Asia, RISC mare de atentate

atentat londra 22 martie

Numărul de atacuri teroriste pe plan global a crescut cu 14% în 2016 în raport cu 2015, iar în ceea ce priveşte ţările occidentale - cu 175%, arată un studiu al companiei internaţionale de asigurări Aon, dat publicităţii joi, informează AFP.

Anul trecut au avut loc 4.151 de atacuri teroriste în lume, comparativ cu 3.633 câte au fost în 2015, potrivit unei numărători efectuate de experţi ai Aon. În ţările occidentale, acest număr a crescut de la 35 în 2015 la 96 în 2016, precizează compania, care publică joi harta sa de riscuri politice, terorism şi violenţă politică pentru 2017.

Citește și: EXPLOZIE în Rusia: Un pachet a fost DETONAT lângă o școală, aproape de frontiera cu Ucraina-VIDEO

În pofida acestei puternice majorări a numărului de acte teroriste în ţările occidentale, ele reprezintă, cu toate acestea, doar 3% din violenţa teroristă la nivel mondial, precizează experţii Aon, care şi-au elaborat harta în colaborare cu specialişti ai cabinetului Roubini Global Economics şi Risk Advisory Group.

Această hartă (disponibilă la adresa https://www.riskmaps.aon.co.uk) ilustrează o creştere previzibilă în 2017 a acestor riscuri, cu 17 ţări clasate la cel mai ridicat nivel. Pentru al doilea an consecutiv, mai multe ţări au urcat pe scara riscurilor (19) decât au coborât (11).

'Previziunile nu sunt roze pentru 2017', mărturiseşte pentru AFP directorul departamentului pentru riscuri politice al Aon France, Louis Bollaert. 'Nu vedem într-adevăr niciun motiv pentru ca situaţia să se amelioreze. Efectul cumulat al riscurilor politice, economice şi teroriste creează un climat extrem de nesigur', afirmă Bollaert, potrivit Agerpres.

În comunicatul ce însoţeşte difuzarea hărţii pentru 2017, Aon estimează că 'este puţin probabil ca riscurile de violenţă politică să descrească în 2017'. 'Pierderile teritoriale ale grupării Statul Islamic în Irak şi Siria vor duce probabil la dispersarea reţelei jihadiste, ceea ce va duce la rândul său la riscuri serioase pentru zeci de ţări din regiune şi dincolo de ea, în special în Europa şi Asia', se spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.