Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE în Rusia: Un pachet a fost DETONAT lângă o școală, aproape de frontiera cu Ucraina-VIDEO

UPDATE: O persoană a fost rănită în urma exploziei unui dispozitiv artizanal, joi dimineaţă, în apropierea unei şcoli din centrul oraşului Rostov-pe-Don, cel mai puternic industrializat oraş din sudul Rusiei, situat în apropierea frontierei cu Ucraina, relatează postul de televiziune rusesc REN TV şi AFP, potrivit agerpres.

În jurul orei locale 06:30 (03:30 GMT), o persoană fără adăpost a găsit pe stradă o pungă care conţinea între altele o lanternă, a indicat un purtător de cuvânt al filialei locale a Gărzii Naţionale, citat de France Presse. Când bărbatul a încercat să pornească lanterna, s-a produs o explozie care i-a smuls mâna, a indicat purtătorul de cuvânt.

20 de cetăţeni turci, ANCHETAŢI pentru SPIONAJ în Germania

Anterior, postul de televiziune rusesc REN TV relatase că un pachet suspect l-a rănit pe portarul şcolii din centrul oraşului Rostov-pe-Don în jurul orei locale 07:00, o versiune menţionată de mai multe canale de presă ruse, inclusiv Life News, un post de televiziune din Moscova apropiat de serviciile secrete. Potrivit Life News, care citează portalul Privet-rostov.ru, s-ar fi găsit explozibil chiar şi în interiorul şcolii, dar această informaţie nu a fost confirmată deocamdată şi din alte surse.

Cert este că dispozitivul exploziv artizanal era ascuns într-o lanternă, indică newsru.com.

Potrivit Interfax, cursurile au fost suspendate, iar o echipă de genişti a fost trimisă să verifice interiorul şcolii lângă care s-a produs explozia.

La locul incidentului au fost mobilizate mai multe maşini de poliţie, precum şi serviciile speciale. Toate căile de acces spre şcoală au fost blocate şi a fost stabilit un perimetru de securitate.

Acest incident intervine la trei zile după ce un atentat sinucigaş cu bombă artizanală a fost comis în metroul din Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia (nord-vest), atac soldat cu 14 morţi şi cel puţin 45 de răniţi şi comis de un tânăr născut în Kârzgâzstan.

Ştire iniţială:

O explozie s-a produs joi dimineaţă în apropierea unei şcoli situate în centrul oraşului Rostov-pe-Don, cel mai puternic industrializat oraş din sudul Rusiei, situat în apropierea frontierei cu Ucraina, deflagraţia provocând rănirea unei persoane, relatează postul de televiziune rusesc REN TV.

Potrivit unor martori, un pachet a explodat în jurul orei locale 07:00 în apropierea instituţiei respective de învăţământ.

Citește și: Se merge CAP LA CAP în Franța: Care sunt rezultatele sondajelor privind prezidențialele

În urma deflagraţiei a fost rănit portarul, informează REN TV, indicând că explozia i-a smuls mână. Conform altor surse, doar degetele de la o mână i-au fost smulse, anunță Agerpres.

Toate căile de acces spre şcoală au fost blocate, un dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la locul incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.