Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni sumbre pentru Germania: Ministrul Economiei se aşteaptă la 20.000 de cazuri zilnice de COVID-19 la sfârşitul săptămânii

Göttinger Tageblatt
 Peter Altmaier

Numărul de noi infectări cu COVID-19 în Germania va ajunge probabil la 20.000 zilnic la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat marţi ministrul german al Economiei Peter Altmaier, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

"Avem de-a face cu o creştere exponenţială", a declarat Altmaier, la Berlin, în cadrul unei video-conferinţe germano-franceze pe probleme economice.

"În Germania, numărul de noi infectări creşte cu 70-75% comparativ cu săptămâna precedentă", a mai spus el.

Citește și: Hotărâre a CNSU: cum poate fi îndepărtată masca în spațiile deschise. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat/DOCUMENT

Previziunile lui Altmaier arată că Germania se confruntă cu o creştere mai rapidă a cazurilor de COVID-19 decât se aştepta. La sfârşitul lunii septembrie, cancelarul Angela Merkel a declarat că numărul infectărilor zilnice ar putea ajunge la 19.200 până la Crăciun.

Marţi, numărul de cazuri confirmate de coronavirus a crescut la 11.409 la nivelul întregii ţării.

Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri germane se vor întâlni miercuri pentru a decide cu privire la noi măsuri restrictive menite să încetinească al doilea val al pandemiei. Daily Bild a raportat că Merkel are în vedere în principal închiderea barurilor şi a restaurantelor pentru a încerca să oprească răspândirea infectărilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.