Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni sumbre pentru Victor Ponta si pentru Romania, facute de Stratfor

ponta semn

Agentia americana Stratfor a analizat scandalul produs de inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta, de demisia solicitata de presedintele Klaus Iohannis, dar si de refuzul parlamentarilor de a incuviinta urmarirea penala a lui Ponta pentru fapte comise in calitate de premier.

Concluzia Stratfor este ca acest scandal va afecta nu doar politic Romania, ci si economic. Insa politica externa a Romaniei va ramane stabila, indeferent de factiunea care va ajunge la putere. Stratfor anticipeaza ca Ponta se va lupta pentru supravieturiea politica iar aliatii occidentali vor fi foarte atenti la evolutiile din Romania. Aliatii externi (SUA si UE) ar putea fi chiar o sursa de presiune pentru Ponta, acestia fiind pentru lupta impotriva coruptiei.

O alta previziune sumbra a celor de la Stratfor este ca DNA va duce noi probe impotriva lui Victor Ponta si va depune la Parlament o nouă cerere de incuviintare a urmaririi sale penale, iar repetarea votului de apărare a lui Ponta va avea consturi politice ce vor fi vizibile la alegerile din 2016.

Din tot acest scandal economia Romaniei ar avea cel mai mult de suferit, apreciaza Stratfor:  ”Însuşi programul pus în mişcare pentru asigurarea investiţiilor străine prin combaterea corupţiei ar putea avea un efect invers: pe măsură ce din ce în ce mai mulţi oficiali români sunt acuzaţi de corupţie această situaţia creează un mediu instabil în Parlament, subminând procesul legislativ. Combaterea corupţiei a dus la apariţia unor diviziuni politice care ar putea distruge stabilitatea politică necesară pentru supravegherea unei economii bine reglementate. România are nevoie să elimine corupţia în acelaşi timp cu aplicarea unor reforme economice. Întrebarea este dacă poate administra ambele procese concomitent”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.