Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezenţa spectatorilor locali la Jocurile Olimpice de la Tokyo, luată în calcul de japonezi (presă)

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Japonia ia în calcul să permită prezenţa spectatorilor locali la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, în ciuda pandemiei de Covid-19, a anunţat miercuri presa, în condiţiile în care ziariştii străini vor fi supravegheaţi prin GPS în timpul competiţiei pentru a împiedica răspândirea virusului, scrie Reuters.

Mai mulţi oficiali ai guvernului japonez şi membri ai Comitetului de organizare sunt în favoarea prezenţei spectatorilor locali la Jocuri, pe fondul desfăşurării unei campanii de vaccinare împotriva Covid-19 şi al scăderii numărului de cazuri, relatează cotidianul Asahi, fără să citeze surse.

La sfârşitul lunii mai, premierul japonez Yoshihide Suga a pledat pentru prezenţa fanilor în arenele JO 2020, având ca inspiraţie protocoalele sanitare impuse la meciurile din campionatele de baseball şi fotbal, potrivit agerpres.ro.

Un sondaj publicat luni arată că japonezii sunt în continuare divizaţi în privinţa desfăşurării Jocurilor de la Tokyo în această vară, însă numărul celor care sunt în favoarea evenimentului a crescut la 50%, după ce criza sanitară locală s-a atenuat.

Preşedinta Comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat marţi că jurnaliştii străini vor fi supravegheaţi prin GPS în timpul Jocurilor de la Tokyo.

Din cauza persistenţei pandemiei, cei circa 6.000 de reprezentanţi ai mass-media aşteptaţi să vină din străinătate cu ocazia JO 2020 trebuie să furnizeze o listă detaliată a locurilor pe care intenţionează să le viziteze în primele lor două săptămâni în Japonia, cum ar fi siturile olimpice şi hotelurile lor.

"Pentru a ne asigura că oamenii nu vor merge în alte locuri decât cele în care sunt autorizaţi să se deplaseze, vom utiliza (sistemul) GPS pentru a gestiona cu stricteţe comportamentul lor", a afirmat doamna Hashimoto înaintea unei reuniuni a comitetului executiv al Tokyo-2020.

Organizatorii vor finaliza până la sfârşitul acestei luni planurile referitoare la spectatori, după consultări cu guvernul japonez şi autorităţile din Tokyo, a indicat ea.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost programate iniţial în vara lui 2020, dar au fost amânate cu un an şi urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.