Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezenţa unui urs, semnalată în comuna Arsura - Autorităţile le cer cetăţenilor să fie precauţi

ursi

Prezenţa unui urs a fost semnalată în comuna vasluiană Arsura, nişte tineri care au ieşit într-o pădure din zonă anunţând că au văzut urme ale animalului, potrivit Agerpres.

Primarul comunei Arsura, Andrei Năstase, le recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să anunţe imediat autorităţile, având în vedere că în împrejurimi ar fi fost văzut un urs.

"M-am deplasat personal în zona respectivă şi am văzut urmele care par să fie ale unui urs. Tinerii care au descoperit urmele ieşiseră la pădure. Este ceva neobişnuit pentru zona noastră. Poveştile despre un urs care a fost văzut pe dealurile din zona municipiului Huşi circulă de câteva zile", a declarat presei edilul comunei Arsura.

Prefectul de Vaslui, Daniel Onofrei, a convocat, săptămâna trecută o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, pentru a discutat despre măsurile care trebuie luate la nivel local după ce în mai multe zone din judeţ a fost semnalată prezenţa unor urşi.

"Potrivit rapoartelor oficiale, ursul a început să migreze spre est, venind dinspre Carpaţii Orientali şi a ajuns în judeţul Vaslui. În ultimele zile, în zona noastră au fost observate mai multe exemplare de urs şi se estimează că aproximativ 13 asemenea animale ar fi acum pe teritoriul judeţului Vaslui sau ar fi tranzitat zona.

În cadrul şedinţei CJSU, am discutat despre măsurile de protecţie şi siguranţă pe care populaţia ar trebui să le ia. În primul rând, oamenii sunt sfătuiţi să nu se apropie de urs, să nu încerce să-l hrănească şi să păstreze o distanţă cât mai mare de el.

Cetăţenilor li se recomandă să sune imediat la numărul de urgenţă 112 şi să transmită autorităţilor informaţiile relevante, precum locul unde a fost observat animalul şi numărul aproximativ de exemplare", a spus Daniel Onofrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.