Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - O prezentatoare TV a murit la doar 40 de ani: vestea a șocat inclusiv lumea politică

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Deborah James, prezentatoarea-vedetă a unui podcast dedicat cancerului, a murit marţi, după ce a strâns milioane de lire sterline pentru cercetare în cadrul unei campanii devenite virale, a anunţat familia sa, salutând "eforturile ei nesfârşite pentru a sensibiliza" publicul cu privire la această maladie, informează AFP.

Deborah James, în vârstă de 40 de ani, cunoscută ca "Bowel Babe" pe Instagram, unde avea un milion de urmăritori, anunţase la jumătatea lunii mai că se află în îngrijire paliativă. Timp de mai multe luni, ea a povestit pe reţeaua socială lupta pe care o ducea zilnic cu cancerul colorectal.

"A fost o sursă de inspiraţie şi suntem extrem de mândri de ea, de munca ei, de angajamentul ei militant pentru strângerea de fonduri şi de eforturile ei nesfârşite pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la cancer", a scris marţi seara familia sa pe Instagram, precizând că Deborah a murit "în pace" în cursul zilei, informează Agerpres.

La câteva zile după ce anunţase că se află în îngrijire paliativă, ea a primit titlul onorific de "Dame", decernat după aprobarea reginei Elisabeta a-II-a, pentru "campania sa neobosită" împotriva acestei boli. Prinţul William a vizitat-o acasă pentru a-i înmâna personal medalia.

Mamă a doi copii în vârstă de 12, respectiv 14 ani, Deborah îşi propusese să strângă 250.000 de lire sterline înainte de a muri, însă a reuşit să adune aproape 7 milioane de lire sterline în câteva săptămâni, după o campanie care a devenit virală pe reţelele sociale.

De la diagnosticul primit în 2016, Deborah James, o fostă directoare adjunctă de şcoală, a devenit cunoscută în calitate de co-prezentatoare a podcastului BBC "You, Me And The Big C", o emisiune foarte populară în Marea Britanie. Ea a scris şi o carte despre boala sa.

Moartea sa a provocat reacţii emoţionante pe reţelele sociale, utilizatorii salutând "determinarea" şi "moştenirea incredibilă" lăsată de Deborah James.

"Sunt foarte trist să aflu că a murit Dame Deborah James. Ce sursă de inspiraţie a fost pentru atât de mulţi", a scris pe Twitter premierul britanic Boris Johnson. "Datorită ei multe vieţi vor fi salvate", a adăugat oficialul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.