Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pricopie s-a facut de ras la Sommet de la Francophonie! Se glumeste deja pe seama lui

pricopie

Ministrul Educatiei Remus Pricopie participa in acest sfarsit de saptamana la Sommet de la Francophonie in Dakar, capitala Senegalului, reprezentand delegatia romana la acest eveniment de prestigiu pentru comunitatea francofona. Europarlametarul Cristian Preda, care a reprezentat Romania in acest for, sustine ca ministrul Educatiei s-a facut de ras la aceasta reuniune dedicata francofoniei pentru ca nu vorbeste franceza.

"Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului", a subliniat Cristian Preda.

Europarlamentarul il critica si pe noul ministru de Externe care in loc sa participe la acest eveniment si sa reprezinte Romania, ar fi preferat sa isi lanseze o carte la fundatia lui Adrian Nastase.

"Șeful delegației României la Sommet de la francophonie nu vorbește franceza! E vorba despre Remus ‪Pricopie‬, ministrul educației, pus în funcție pentru a apăra doctoratul lui ‪Ponta‬ și plecat să reprezinte România la Dakar. Ministrul de externe ‪Aurescu‬ nu s-a dus la sommet, unde are loc reuniunea la vârf a francofoniei, preferând să-și lanseze o carte la fundația lui Adrian ‪Năstase‬. "C'est une honte!" (n.r. e o rusine), îmi transmite un bun prieten din capitala Senegalului. Am reprezentat România un deceniu întreg în această Organizație internațională și știu bine cât a fost apreciată România după ce a organizat sommet-ul din 2006 și a inventat bursele Eugen Ionescu. Pricopie ar trebui întrebat ce caută la Dakar! Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului. Am mulți prieteni în preajma lui Macky Sall și mi-e la fel de greu ca și lor să accept că numele României e făcut de râs de un Remus Pricopie...", a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Mentionam ca potrivit CV-ului ministrului Educatiei Remus Pricopie acesta cunoaste limba franceza la un nivel mediu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.