Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietena fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye chemată în justiție pentru acuzaţii de corupţieie

BBC
Park Geun-Hye

Prietena fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye, destituită în urma unui răsunător scandal de corupţie, compare miercuri dimineaţă la Seul pentru acuzaţii de corupţie, relatează AFP potrivit Agerpres.

Choi Soon-sil a fost condamnată în februarie 2018 la 20 de ani de închisoare pentru abuz de putere, corupţie şi imixtiune în afacerile statului.

Prietenă apropiată a lui Park de zeci de ani, ea a fost găsită vinovată că s-a folosit de legăturile sale privilegiate cu fosta preşedintă pentru a deturna milioane de euro de la companii, între care gigantul Samsung.

În august, Curtea Supremă din Coreea de Sud a ordonat ca ea să fie rejudecată, la fel ca şi fosta preşedintă Park şi moştenitorul imperiului Samsung, Lee Jae-yongs.

Choi Soon-sil, în vârstă de 63 de ani, a respins aceste acuzaţii, negând că a jucat un rol ''influent'' în guvernul preşedintei Park. Ea a explicat că a ajutat-o pur şi simplu pe prietena ei şi că ''a dus o viaţă normală''.

Avocaţii ei au solicitat ca fosta preşedintă sud-coreeană să fie citată ca martor la următoarea audiere. Încă nu a fost stabilită o dată pentru Park, care execută o condamnare de 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi abuz în serviciu.

Vicepreşedintele imperiului Samsung Electronics a compărut încă de săptămâna trecută, fiind citat în special pentru corupţie şi deturnare de fonduri.

Procesele în dosarele Lee şi Park au scos la lumină relaţii dubioase dintre clasa politică şi familii influente care deţin marile corporaţii ale ţării.

Choi Soon-sil este acuzată în special că a primit mită, inclusiv trei cai în valoare de 3,4 miliarde de woni (2,5 milioane de euro) oferiţi de grupul Samsung centrului de echitaţie al fiicei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.