Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenul de golf al lui lui Klaus Iohannis prosperă în plină pandemie: clădirea ridicată de el n-ar respecta autorizația de construire

M. C.
Turnulsfatului.ro
prieten Iohannis

Werner Rudolf Keul (foto dreapta), născut la Slimnic în 1957, devenit cunoscut mai ales cât timp a condus FC Sibiu, s-a prezentat întotdeauna drept un prieten al lui Klaus Iohannis. Acesta din urmă l-a și lăudat, din postura de președinte al României. ”Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf 'Paul Tomiță' pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, declara Iohannis la finele lunii trecute.

Cel mai recent bloc ridicat în Sibiu de Werner Rudolf Keul nu a fost deocamdată recepționat, arată administrația locală. A cărei conducere merge pe ideea că parcarea subterană și amenajarea spațiilor verzi promise la obținerea autorizației de construire, dar care lipsesc, mai pot fi construite. Fie până luna viitoare, fie până la anul, informează jurnaliștii sibieni de la TURNULSFATULUI.RO, într-o anchetă amplă. Octombrie 2021 este luna în care reprezentanții companiei de IT pentru care Werner Rudolf Keul a construit un bloc de birouri se pregătesc de inaugurarea oficială a sediului de pe Calea Dumbrăvii colț cu str. Gheorghe Dima. Despre blocul în care a fost amenajat sediul companiei, însă, Primăria Sibiu anunță că recepția lucrărilor și, prin urmare, emiterea certificatului pentru notarea în cartea funciară nu sunt semnate. Chiar și în lipsa acestor documente, însă, firma își poate începe activitatea în blocul ridicat fără a respecta autorizația de construire, clădire deja pusă în funcțiune.

Estimată inițial la peste un milion de euro, investiția realizată de Werner Rudolf Keul prin firma sa WK Group pe Calea Dumbrăvii la nr. 111A nu ar respecta mare parte din indicatorii urbanistici adoptați de Consiliul Local Sibiu pentru terenul de aproximativ 830 de mp de la adresa respectivă, arată sursa citată. Prin urmare, nu ar respecta nici autorizația de construire emisă în noiembrie 2019. Lipsește parcarea subterană în care ar fi trebuit amenajate 20 de locuri de parcare, lipsesc total spațiile verzi și, evident, lipsesc chiar și cei trei ”copaci” pe care planul urbanistic de detaliu adoptat în 2019 îi cerea pentru respectiva parcelă. Lipsește spațiul pentru amplasarea recipientelor de colectare selectivă a deșeurilor, lipsește și parcarea pentru biciclete. Doar blocul lui Keul există.

„Pentru lucrările de construire autorizate la adresa Sibiu, Calea Dumbrăvii nr. 111A nu s-a înregistrat anunțul privind terminarea lucrărilor și deci Primăria Sibiu nu a eliberat procesul verbal de recepție a lucrărilor. De asemenea, pe cale de consecință, nu a fost eliberat nici certificatul de atestare pentru edificarea construcției (certificatul de notare). Precizăm că autorizația de construire nr. 838/ 4 octombrie 2019 expiră la data de 7 noiembrie 2021, iar beneficiarul are posibilitatea, conform legii, de a solicita prelungirea valabilității autorizației cu încă un an”, răspund reprezentanții Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului. „În momentul în care investitorul anunță finalizarea lucrărilor în vederea emiterii procesului verbal de recepție a lucrărilor și a emiterii certificatului de notare, inspectorii abilitați din cadrul Primăriei vor verifica respectarea autorizației de construire”, transmite Primăria Sibiu.

Reacția lui Werner Rudolf Keul

”Dar care... de când faceți dumneavoastră munca Primăriei? Care e problema dumneavoastră? Vedeți de treaba dumneavoastră de la ziar... Vedeți-vă de treaba dumneavoastră”, Werner Rudolf Keul, întrebat despre nerespectarea autorizației de construire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.