Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenul la nevoie se cunoaște: Moscova sare în ajutorul lui Donald Trump și spune că i-a refuzat proiectul imobiliar

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Preşedinţia Rusiei a anunţat, luni, că a refuzat să poarte orice fel de discuţii pe tema proiectului imobiliar din Moscova propus de Donald Trump înainte de a deveni preşedinte al Statelor Unite.

"Nu, Kremlinul nu a purtat discuţii cu nimeni despre construirea imobilului" în Moscova, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie mediafax.ro.

Citește și: Ieșire disperată a fiicei lui Vadim Tudor: ‘Nu pătați numele tatălui meu’

Dmitri Peskov a admis că Michael Cohen s-a adresat Kremlinului, prin e-mail, în calitatea de avocat al lui Donald Trump, pentru a discuta despre acest proiect imobiliar. Însă Peskov susţine că lui Michael Cohen i s-a recomandat să se adreseze mediilor de afaceri din domeniul construcţiilor şi Forumului Economic de la Sankt-Petersburg.

"Cum putem şti cine avea controlul sau ce probleme erau? Era Donald Trump personal sau altcineva? Americanii şi preşedintele SUA personal sunt în poziţii mai bune pentru judecarea situaţiei", a subliniat Peskov, citat de agenţia de presă Tass.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluire bombă:’Klaus Iohannis a picat într-o capcană’

Rudolph Giuliani, actualul avocat al lui Donald Trump, a admis că discuţiile despre proiectul imobiliar din Moscova au continuat în 2016. "Înţelegem că au continuat discuţiile în 2016, nu au fost multe, dar au fost conversaţii, probabil chiar în octombrie, noiembrie (...)", a afirmat Rudy Giuliani, citat de NBC.

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres. "Vom face ce este necesar pentru a afla dacă aceste informaţii sunt adevărate", a reacţionat congresmanul democrat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor. "Este vorba de unele dintre cele mai grave acuzaţii de până acum", a apreciat Schiff, citat de agenţia Associated Press. La rândul său, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a explicat că îndrumarea unui subordonat să mintă în Congres este infracţiune federală. "Comisia pentru Afaceri are sarcina de a afla adevărul, vom face acest lucru", a spus Jerrold Nadler. Opoziţia democrată deţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Citește și: Predicția unui lider de partid pentru prezidențiale! Cine l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova. Membrii democraţi ai Congresului SUA au cerut demiterea sau suspendarea preşedintelui Donald Trump pe fondul informaţiilor apărute în presă că l-ar fi îndemnat pe fostul avocat Michael Cohen să mintă în Congres despre un controversat proiect imobiliar în Rusia. Actualul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a părut să respingă speculaţiile: "Dacă îl credeţi pe Cohen, vă pot aranja o înţelegere bună pe Podul Brooklyn..." Michael Cohen urmează să fie audiat pe această temă în Camera Reprezentanţilor pe 7 februarie.

Citește și: Rareș Bogdan, ieșire explozivă la adresa lui Tudorel Toader: ‘Mai nocivă și mai ticăloasă decât OUG 13’

Politicieni din cadrul opoziţiei democrate, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au atras atenţia că ar putea fi vorba despre un caz clar de obstrucţionare a justiţiei. "Dacă preşedintele i-a ordonat lui Michael Cohen să mintă în Congres, este vorba de obstrucţionarea justiţiei, punct", a declarat congresmanul democrat David Cicilline, citat de site-ul Politico.com. "Este vorba de obstrucţionarea justiţiei", a reacţionat congresmanul democrat Ted Lieu. "Dacă informaţiile apărute în presă sunt adevărate, preşedintele Trump trebuie să demisioneze sau să fie suspendat", a spus congresmanul Joaquin Castro.

Citește și: Ieșire disperată a fiicei lui Vadim Tudor: ‘Nu pătați numele tatălui meu’

În decembrie 2018, preşedintele Donald Trump şi-a reiterat nevinovăţia, spunând că nu are nicio legătură cu delictele comise de fostul său avocat Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare. "Michael Cohen se face vinovat de multe delicte care nu au legătură cu mine. A vrut să îl pună într-o postură negativă pe preşedinte pentru a obţine o sentinţă redusă, ceea ce s-a întâmplat", a declarat Donald Trump prin Twitter. "Eu nu i-am ordonat niciodată lui Michael Cohen să încalce legea. A fost avocat şi s-ar presupune că ştie legile. Este vorba de «consiliere juridică», iar un avocat are o responsabilitate mare dacă este făcută vreo eroare. De aceea sunt plătiţi", a argumentat Trump.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluire bombă:’Klaus Iohannis a picat într-o capcană’

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui SUA Donald Trump, a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare. Michael Cohen pledase vinovat că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american. În plus, Cohen a fost găsit vinovat pentru implicarea în plăţile efectuate de către Donald Trump către două femei cu care ar fi avut relaţii.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

Citește și: Predicția unui lider de partid pentru prezidențiale! Cine l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.