Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenul lui Codruț Marta, capturat în Ungaria

enational.ro
Codrut Marta

Prietenul lui Codruţ Marta, afaceristul orădean Attila Racz a fost prins la Budapesta şi este în arest acolo. Racz este un personaj controversat, condamnat deja în ţara noastră la închisoare într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Prejudiciul în acest caz s-a ridicat la aproape 20 de milioane de euro.

Racz Attila, proprietarul din umbră al complexului Hanul Pescarilor din Săldăbagiu de Munte, considerat creierul celei mai întinse reţele de contrabandă cu combustibil din România, încasa o condamnare la 7 ani de închisoare cu executare în toamna anului 2015. Stabilit în procesul în care a fost acuzat de coordonarea unei grupări care a fraudat Fiscul cu 87 milioane lei prin tranzacţii ilicite cu carburanţi, verdictul n-a putut fi pus, însă, în aplicare.  În loc să se prezinte la penitenciar, Racz Attila s-a făcut nevăzut, aşa că o zi mai târziu era consemnat, ca fugar, pe lista persoanelor urmărite internaţional.

Bărbatul, care are şi cetăţenie maghiară, a vrut să scape de puşcărie fugind în Ungaria, statul vecin fiind cunoscut că îşi extrădează cu greu cetăţenii. Prins la Budapesta, afaceristul a fost pus într-un comod arest la domiciliu, unde aşteaptă finalul procesului declanşat pentru extrădarea sa, scrie ebihoreanul.ro.

Codruţ Marta, consilierul fostului şef ANAF Sorin Blejnar, apare în mai multe dintre dosarele lui Racz Attila, dar este dat dispărut, presupunându-se că ar fi fost ucis pentru a fi redus la tăcere.

Racz Attila e judecat şi de Tribunalul Braşov pentru o pagubă de 22 milioane lei, tot din afaceri cu produse petroliere, într-un dosar în care e coleg cu fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, acuzat că ar fi blocat orice control la societăţile implicate în tranzacţiile oneroase. Mai este cercetat, de asemenea, pentru încă o fraudă de 62 milioane lei comisă prin intermediul rafinăriei Ecodiesel din Suplacu de Barcău, care importa motorină sub pretextul procesării, dar pe care o vindea, iar apoi plimba încasările prin conturile unor firme fantomă şi în final băga banii în buzunar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.