Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prigojin ar putea muri subit dacă îl mai atacă pe Putin: Analiză Foreign Affairs aruncă în aer situația de pe front

AFP via Getty Images
prigojin

Clipurile tot mai dese în care liderul Wagner,  Evgeni Prigojin îl atacă pe Vladimir Putin și acuză că luptătorii săi mor pe front din cauza lipsei muniției sunt tot mai dese. Specialiștii de la Foreign Affairs atenționează însă că zilele lui Prijogin pot fi numărate, dacă acesta continuă atacurile.

Deocamdată, Prigojin se bucură de protecție din partea Armatei, însă atacurile dese la adresa greilor de la Kremlin ar putea schimba jocul.

Pe măsură ce Prigojin devine din ce în ce mai îndrăzneț în criticile sale la adresa conducerii militare, mulți observatori au început să se întrebe cât de multe i se vor mai tolera până va fi oprit. Pentru moment, GRU își menține sprijinul pentru Wagner, potrivit oficialilor din cadrul forțelor Spețnaz intervievați de jurnaliști.

Totuși sprijinul GRU nu este o garanție și nu are prea multă valoare, așa cum s-a dovedit de multe ori în mandantul lui Putin. Un exemplu grăitor este soarta batalionului cecen Vostok, condus de Raslan Iamadaiev, o figură influentă și loială GRU. El a fost asasinat în 2008 după ce intrase în conflict deschis cu președintele cecen Ramzan Kadîrov, notează Adevărul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.