Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prigojin avertizează că Rusia riscă 'o revoluție ca la 1917': 'Trebuie să impunem legea marţială'

evgheni prigojin

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluţie similară cu cea din 1917 şi ar putea pierde războiul din Ucraina dacă elita ţării nu tratează conflictul cu seriozitate, relatează Reuters, conform AGERPRES.

Invazia Rusiei din Ucraina din 2022 a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte din Europa de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ucraina pregăteşte o contraofensivă menită să împingă trupele ruse dincolo de frontierele de dinainte de 2014, când Rusia a anexat Crimeea, a declarat Prigojin. Ucraina va încerca să încercuiască Bahmut şi să atace Crimeea, a adăugat el.

"Cel mai probabil acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia aşa că trebuie să ne pregătim pentru un război dificil", a spus el într-un interviu postat pe canalul său de Telegram.

"Suntem într-o asemenea stare că am putea pierde naibii războiul, asta este principala problemă... Trebuie să impunem legea marţială", a mai afirmat el.

Prigojin susţine că perspectiva sa politică este dominată de dragoste pentru patrie şi activitatea în slujba lui Putin. El a mai spus că porecla de "bucătarul lui Putin" este stupidă pentru că nu ştie să gătească şi remarcând că "măcelarul lui Putin" ar fi o poreclă mai potrivită.

Elita Rusiei, a spus el, şi-a protejat copiii de acest război în timp ce copiii ruşilor obişnuiţi au pierit pe front, o situaţie care ar putea provoca tulburări în Rusia.

Dacă ruşii obişnuiţi continuă să-şi primească înapoi copii în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitelor stau la soare peste hotare, a spus Prigojin, Rusia s-ar putea confrunta cu tulburări precum revoluţia din 1917, care a dus la război civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.