Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul albanez Edi Rama: 'Amânarea discuţiilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord se datorează disputelor din interiorul blocului'

parlamentul european

Eşecul Uniunii Europene de a ajunge la un acord pentru începerea discuţiilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord se datorează disputelor din interiorul blocului şi "nu are nimic de-a face" cu acţiunile celor două state balcanice, a declarat miercuri prim-ministrul albanez Edi Rama, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel "Macron nu este pregătit pentru extindere înainte de a face eforturi pentru reforme în Uniunea Europeană", a considerat Rama într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

"Este important să înţelegem că aceasta nu este o poziţie împotriva Albaniei şi Macedoniei de Nord sau împotriva (...) Balcanilor de Vest în general", a notat Rama.

"Nu are nicio legătură cu ceea ce am făcut sau nu", a adăugat el.

Statele membre ale UE au eşuat cu o zi înainte să ajungă la un acord asupra deschiderii negocierilor cu cei doi candidaţi din cauza opoziţiei conduse de Macron şi în ciuda sprijinului exprimat de majoritatea capitalelor UE.

Franţa spune că vrea să vadă reforme făcute în însuşi procesul de aderare înainte de a declanşa discuţii. Problema urmează să fie discutată acum de liderii UE la un summit ce începe joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.