Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat prioritățile de cooperare cu delegația Fondului Monetar Internațional

reperio.news
Dorin Recean

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Clara Mira. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte referitoare la consultările pentru anul 2023, programul de creditare și mecanismele de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului s-a referit la mersul reformelor inițiate în domeniul justiției, progresul în dezvoltarea economică a țării, măsurile de sprijinire a antreprenorialului și avansarea pe agenda europeană a Republicii Moldova.

„Printre cele mai importante priorități ale Guvernului sunt reforma justiției și lupta anticorupție. Trebuie să asigurăm instrumentele necesare de autocurățare a sistemului. În același timp, punem accent pe dezvoltarea economică - e necesar să oferim sustenabilitate și predictibilitate antreprenorilor. De asemenea, stimulăm investițiile din sectorul eficienței energetice, care vor avea un impact pozitiv pe termen lung atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru comunitățile din toată țara. În acest sens, mizăm pe suportul partenerilor externi, inclusiv al FMI, pentru crearea politicilor de sprijin”, a spus premierul Dorin Recean.

La întrevedere, s-a discutat și despre importanța cooperării cu FMI în procesul de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova, prin consolidarea instituțională, armonizarea legislației, alinierea la standardele europene, dar și minimizarea vulnerabilităților legate de schimbările climatice.

Misiunea FMI se va afla în țara noastră, în perioada 25 septembrie – 6 octombrie, pentru a purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2023, privitoare la cea de-a patra evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și al solicitării autorităților de a acorda susținere Republicii Moldova în baza noului Mecanism de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.