Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul francez Jean Castex anunță că proiectul de a înscrie în Constituţie lupta împotriva schimbărilor climatice ia sfârşit

jean castex

Prim-ministrul francez Jean Castex a declarat marţi că o iniţiativă de a înscrie în Constituţie combaterea schimbărilor climatice ia sfârşit, după ce Senatul a votat pentru a bloca organizarea unui referendum constituţional pe acest subiect, transmite Reuters.

Camera legislativă superioară a votat luni împotriva planurilor de referendum, care fusese propus de preşedintele Emmanuel Macron drept răspuns la criticile că nu acţionează suficient pentru protejarea planetei, scrie Agerpres.ro.

'Acest vot, din păcate, pune capăt procesului de amendare a Constituţiei, despre care noi continuăm să credem că este esenţial pentru ţara noastră', a spus prim-ministrul Castex. 'Este profund regretabil', a adăugat el în faţa Adunării Naţionale.

Potrivit Franceinfo, Castex a luat act de noul refuz al Senatului de a vota în aceiaşi termeni ca şi Adunarea Naţională proiectul de a înscrie în Constituţie lupta împotriva schimbărilor climatice.

Senatul, cu majoritate de dreapta, a adoptat luni, în a doua lectură, o formulare potrivit căreia Franţa 'acţionează pentru prezervarea mediului şi a diversităţii biologice şi împotriva schimbărilor climatice', o formulare care exclude în continuare termenul de 'garantează', la care ţinea executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.