Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar: 'Existența granițelor și a dreptului de veto al Irlandei de Nord, obstacole pentru Brexit'

Leo Varadkar

Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar, salută propunerile pentru Brexit ale omologului său britanic, Boris Johnson, însă consideră controalele vamale și dreptul de veto al Adunării Irlandei de Nord ca fiind obstacole în obținerea unui acord privind ieșirea Marii Britanii din UE, scrie Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Varadkar apreciază eforturile întreprinse de șeful Executivului de la Londra pentru obținerea unui acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă atrage atenția asupra măsurilor privind controalele vamale și asupra acordării dreptului de veto Legislativului din Irlanda de Nord, oricând apar divergențe între hotărârile legislative ale Blocului european și voința decidenților locali. Conform declarațiilor făcute de șeful executivului de la Dublin, aceste propuneri nu pot asigura obținerea unui acord pentru un proces Brexit ordonat.

„Niciun partid - nici al meu, nici Sinn Fein, nici DUP - nu ar trebui să aibă drept de veto asupra a ceea ce este voința Irlandei de Nord și Irlandei”, a afirmat Leo Varadkar, joi, la Stockholm, după o întrevedere cu omologul său suedez.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Boris Johnson a făcut o serie de propuneri finale privind procesul Brexit, miercuri, incluzând alternative privind frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord; acesta a pledat pentru o perioadă de tranziţie limitată şi a anunţat că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.