Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu se opune inițierii dialogului între Statele Unite și Iran

benjamin netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a îndemnat joi marile puteri mondiale să nu deschidă dialogul cu Iran, după ce președintele american Donald Trump a anunțat că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, relatează MEDIAFAX.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Președintele Donald Trump a anunțat că este dispus să aibă o întâlnire bilaterală cu Hassan Rouhani pentru a rezolva disputa privind Acordul nuclear semnat în 2015 și sancțiunile impuse de Statele Unite.

„Nu este momentul să se discute cu Iranul. Acesta este momentul să creștem presiunea asupra Iranului”, a declarat Benjamin Netanyahu, în urma unei întâlniri cu prim-ministrul britanic Boris Johnson.

În cadrul vizitei la Londra, Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire oficială și cu Mark Esper, secretarul american al Apărării.

Președintele american a declarat la finalul summitului G7 din Franța că este dispus să aibă o întâlnire bilaterală cu Hassan Rouhani.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

Iranul a respins posibilitatea unor negocieri directe între Teheran și Washington, adăugând că discuțiile între cele două țări vor fi reluate doar dacă Statele Unite anulează sancțiunile impuse Iranului și revin la respectarea termenilor Acordului atomic din anul 2015.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.