Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Kiril Petkov a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului despre aprovizionarea suplimentară a Bulgariei cu gaz azer

spiegel.de
Kiril Petkov

Prim-ministrul în exerciţiu Kiril Petkov a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului Ilham Aliev despre posibilitatea de a furniza Bulgariei cantităţi suplimentare de gaz azer, în plus faţă de cantităţile prevăzute pentru noul interconector Grecia-Bulgaria. Anunţul a fost făcut vineri de centrul de presă al Consiliului de Miniştri. Miniştrii energiei din cele două ţări vor discuta detaliile posibilelor noi aprovizionări, a devenit clar în timpul discuţiilor dintre premierul bulgar şi preşedintele Azerbaidjanului. Petkov şi Aliev au avut o întâlnire bilaterală şi un dineu de lucru joi.

În timpul vizitei sale la Baku, prim-ministrul Petkov a avut o întâlnire cu reprezentanţi de afaceri azeri care au relaţii comerciale cu companii bulgare şi i-au fost prezentate proiectele lor curente. De asemenea, s-a remarcat că cifra de afaceri comercială dintre cele două ţări ar putea fi crescută, întrucât există noi oportunităţi în exportul de îngrăşăminte chimice din regiunea Mării Caspice şi în importul de produse alimentare şi uleiuri cosmetice esenţiale din Bulgaria.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Azere i-au mulţumit prim-ministrului Petkov pentru sprijinul acordat în numirea unui Consul Onorific al Bulgariei pentru a stimula relaţiile dintre companiile din cele două ţări, potrivit Agerpres.ro.

Vineri, Petkov a scris pe contul său oficial de Facebook că el şi preşedintele Aliev au discutat despre o serie de oportunităţi economice comune în domeniile agriculturii, îngrăşămintelor chimice, construcţiilor, apărării şi tehnologiei informaţiei.

"Bulgaria va deschide în curând un consulat onorific în Azerbaidjan. Este timpul ca prietenia de lungă durată dintre cele două ţări ale noastre să devină o adevărată punte pentru proiecte economice strategice şi o diversificare energetică mai semnificativă", a scris Petkov.

Kiril Petkov se află într-o vizită de două zile în Azerbaidjan pe 21 şi 22 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.