Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Moldovei: Vom stopa orice tentativă a Rusiei de a ne submina independența

reperio.news
Dorin Recean

Guvernarea de la Chișinău va continua să stopeze orice tentativă a Rusiei de a submina integritatea teritorială, independența Republicii Moldova, precum și demnitatea cetățenilor noștri. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Este timpul ca Rusia să conștientizeze că Moldova este un stat independent și că trebuie să fie respectată. Și noi asta facem imediat după declanșarea războiul și am fost foarte tranșanți în ceea ce privește poziția RM în raport cu războiul, în raport cum Rusia ucide oameni acolo. Și noi vom continua să tăiem orice tentativă a Rusiei de a submina integritatea teritorială, independența RM, și demnitatea cetățenilor”, a declarat Recean.

Șeful Guvernului a fost solicitat să comenteze reacțiile venite de la Moscova, inclusiv cele cu privire la „eliberarea” R. Moldova.

„Cred că nu trebuie să reacționăm la reacții isterice. Trebuie calm să ne căutăm de treabă, să muncim, să creștem economia, să creștem salariile, să asigurăm oportunități pentru mediul de afaceri. Guvernul a demonstrat că este capabil să asigure pacea, securitatea și să facă față la toate amenințările... Au fost de tot felul: cu alerte false de bombă ca să provoace anxietate în societate, cu finanțarea grupărilor criminale care organizau proteste, tentative de destabilizare, cu atacuri cibernetice, etc. Nimic nu va trece. Guvernul în continuare va asigura securitatea în țară”, a spus Dorin Recean.

Premierul a fost întrebat și despre „agenții neoficiali” ai Kremlinului, unii dintre care sunt politicieni cu cetățenia Republicii Moldova. „În continuare vedem că ei beneficiază de susținere, de finanțare de la Kremlin. Altfel, acțiunile lor nu ar mai fi atât de active aici”, a comentat jurnalistul Alex Cozer.

„Noi am moștenit corupția din sistemul judecătoresc, pentru că astăzi foarte multă lume care umblă pe străzi ar trebui să stea la închisoare. Ce vedem noi: 72 de ore de arestări cu mascați, rețineri, arestări, apoi cuiva i se face rău, iar judecătorul, „din milă”, îi permite să meargă la „kurort” să-și întremeze sănătatea. Activitatea aceasta trebuie curmată și atunci vom avea mai multă securitate”, a menționat Dorin Recean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.