Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul neozeelandez a convocat alegeri legislative în septembrie

vot alegeri sondaj

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a convocat marţi alegeri legislative în septembrie, un vot ce ar trebui să-i permită mai ales să-şi testeze cota de popularitate foarte puternică în străinătate, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Liderul de centru-stânga, care intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat de trei ani, a anunţat că alegătorii vor fi chemaţi la urne pe 19 septembrie, cu două luni înainte de data limită fixată pentru organizarea unui scrutin legislativ.

"Voi cere tuturor neozeelandezilor să sprijine în continuare acţiunile mele şi direcţia actuală a guvernului meu, care se bazează pe stabilitate, o economie puternică şi provocările pe termen lung cu care se confruntă Noua Zeelandă", a spus dna Ardern, în vârstă de 39 de ani.

În timpul primului său mandat, ea a devenit mamă şi a dobândit un renume internaţional în special datorită gestionării atacului asupra a două moschei din Christchurch în martie 2019 (51 de morţi) şi a erupţiei vulcanului White Island (20 de morţi) în decembrie.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

Pe plan intern, sondajele arată o scădere a popularităţii sale.

Conservatorul Simon Bridges, liderul Partidului Naţional de opoziţie, a atacat-o pe dna Ardern în legătură cu o dispută teritorială cu populaţia maori şi programul ei de răscumpărare a armelor de foc după atacul armat din Christchurch.

Jacinda Ardern este de asemenea sub focul criticilor în legătură cu kiwiBuild, un program de construcţie de locuinţe. El prevede să permită accesul la proprietăţi la preţuri mai accesibile odată cu construcţia a 100.000 de case. Până în prezent, programul nu răspunde acestor cereri.

Economia ţării suferă de o slabă creştere, în timp ce costul vieţii a urcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.