Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Poloniei: 'Dacă nu se ajunge la un consens asupra unei taxe comune în UE în domeniul digital, statele membre vor trebui să acţioneze singure'

Najwyższy Czas
Mateusz Morawiecki

În Europa nu ar trebui să existe paradisuri fiscale şi, dacă nu se ajunge la un consens asupra unei taxe comune în UE în domeniul digital, statele membre vor trebui să acţioneze singure, a declarat luni prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Xinhua.

"Comisia Europeană şi OCDE consideră unele ţări precum Cipru şi Malta - dar în ultimul timp, chiar Belgia sau Irlanda -, ca ţări ce ajută giganţii multinaţionali să evite plata impozitelor", a notat Morawiecki.

El a adăugat că Polonia a fost una dintre ţările care au adus în prim plan tema taxei comune în domeniul digital la întâlnirile Consiliului European şi că Varşovia a fost de multe ori în contact cu Franţa şi Germania cu privire la această chestiune.

Printre altele, Morawiecki a indicat că, potrivit surselor sale, Austria se pregăteşte să introducă o taxă în domeniul digital în ciuda lipsei de consens în UE.

"Vrem să o facem împreună cu toate ţările UE, dar exemplul austriac arată că dacă nu există consens, ţările membre vor trebui să ia această decizie - şi sper că nu pentru mult timp - pe cont propriu, independent şi cu responsabilitate", a conchis Morawiecki.

Anul trecut, Comisia Europeană a propus o taxă UE pe veniturile online ale giganţilor în domeniul digital, argumentând că companiile obţin profiturile prin statele cu cele mai scăzute niveluri de impozitare. Ideea a fost întâmpinată cu rezistenţă din partea mai multor state membre ale UE, ceea ce a determinat Franţa şi Germania să propună o versiune mai puţin eficientă la sfârşitul anului trecut. Chiar şi aşa, consensul necesar între statele membre de a impune taxa în legislaţia UE încă lipseşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.