Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev: 'Cuba are mare nevoie de aliați'

cuba

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, aflat în vizită la Havana, a asigurat autoritățile cubaneze de solidaritatea aliaților ruși în gestionarea situației dificile cu care acestea se confruntă în plan intern, relatează site-ul publicației Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’ .

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a început joi o vizită de două zile în Cuba, într-un moment în care statul cubanez se confruntă cu un deficit de resurse energetice, din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite. Cuba are o nevoie puternică de sprijinul politic și economic al aliaților săi, Rusia și China, conform aprecierilor făcute de premierul de la Moscova.

Această vizită „contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale, mai ales în domeniul economic”, conform declarațiilor ministrului cubanez pentru Comerț Extern, Rodrigo Malmierca. Mai mult, oficialul de la Havana a afirmat că în această perioadă internă dificilă, „nu suntem singuri!”, după ce Beijingul a oferit statului cubanez suma de 100 de milioane de dolari.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

Vizita prim-ministrului rus vine într-un moment critic pentru situația statului cubanez, confruntat cu un deficit de resurse, după ce Washingtonul a impus sancțiuni împotriva navelor care transportau petrol din Venezuela, principala sursă de petrol a Cubei.

Interesul primordial al autorităților de la Havana este acela de a nu rămâne singure în plan extern, dat fiind faptul că Statele Unite continuă menținerea embargoului asupra Cubei, în vigoare încă din 1962, sub acuzațiile că ar susține, din punct de vedere militar, guvernul lui Nicolas Maduro din Venezuela.

Citește și: Florin Cîțu nu se lasă! ”Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”

Conform ultimelor evoluții, Rusia a început deja procesul de „întoarcere” către teritoriul cubanez, înregistrând o creștere a schimburilor comerciale de 34% în anul 2018, însumând o valoare totală de 388 de milioane de dolari americani și propunându-și atingerea valorii de 500 de milioane de dolari americani în 2019, conform asigurărilor oferite de premierul rus, Dmitri Medvedev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.