Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-vicepreşedintele Iranului se retrage din cursa prezidenţială în favoarea lui Rohani

iran/telegram

Prim-vicepreşedintele iranian, reformatorul Eshaq Jahangiri, a anunţat că se retrage din cursa prezidenţială, cerându-le simpatizanţilor săi să voteze la scrutinul de vineri în favoarea actualului preşedinte, moderatul Hasan Rohani, transmit AFP şi Reuters, citând agenţiile iraniene ISNA şi Tasnim. 'Simt că mi-am făcut datoria. Voi vota, împreună cu voi toţi, pentru Rohani', a declarat Jahangiri, la o adunare a susţinătorilor săi în provincia Fars.

Jahangiri s-a înscris în alegerile prezidenţiale pe fondul temerilor aliaţilor lui Rohani că acesta ar fi putut fi descalificat de Consiliul Gardienilor Constituţiei, o instanţă clericală care analizează şi validează candidaţii în baza loialităţii lor faţă de Republica Islamică. Luni, şi-a anunţat retragerea şi primarul din Teheran, Mohammad Bagher Ghalibaf, care le-a cerut susţinătorilor săi să-l voteze la alegerile de vineri pe clericul de orientare dură Ebrahim Raisi, conform Agerpres.

După aceste retrageri, mai rămân în cursă împotriva preşedintelui moderat doi candidaţi conservatori, Ebrahim Raisi şi Mostafa Mirsalim, mai puţin cunoscut iranienilor. Astfel, scrutinul de vineri va fi în esenţă un duel între preşedintele în funcţie Rohani şi clericul Raisi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.