Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară care a anunțat că e pregătită să medieze discuţiile ISTORICE dintre SUA şi Coreea de Nord: Unde ar putea vorbi Donald Trump și Kim Jong-un

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

Elveţia este pregătită să medieze discuţiile dintre SUA şi Coreea de Nord, conform Ministerului de Externe din Elveţia, scrie Reuters.

Oferta vine la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că este dispus să se întâlnească cu Kim Jong-un pentru discuţii privind programul nuclear al Coreii de Nord. Ar fi prima întâlnire faţă în faţă dintre liderii celor două ţări, scrie news.ro.

Citește și: Anunț pentru toți cei care au banii de la saltea schimbați în euro: Ce bancnote vor ieși din circulație în 2018

„Elveţia este în contact cu toate părţile implicate. Birourile bune puse la dispoziţie de Elveţia sunt recunoscute. Este dreptul părţilor implicate să decidă dacă, când şi unde ar avea loc discuţiile”, a menţionat Ministerul într-un comunicat.

În septembrie, preşedintele Elveţiei de la acea vreme, Doris Leuthard, s-a oferit să medieze disputa dintre Coreea de Nord şi SUA, notând că Elveţia are o istorie lungă de diplomaţie neutră şi discretă.

Citește și: Investiție de sute de milioane de lei: O companie românească construiește o nouă termocentrală

Coreea de Nord şi Statele Unite au ajuns la un acord pentru a opri procesul construirii reactoarelor nucleare în Coreea de Nord în 1994, dar înţelegerea a picat în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.