Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA țară care sare ÎN APĂRAREA Coreii de Nord: Atac incendiar la adresa Statelor Unite

Foreign Policy
kim jong un donald trump

Cuba a adus din nou, miercuri, un sprijin ferm aliatului său nord-coreean şi a condamnat "presiunile unilaterale americane" asupra Phenianului, cu ocazia unei vizite pe insula caraibiană a şefului diplomaţiei nord-coreene, relatează AFP.

Primindu-l la Havana pe omologul său Ri Yong Ho, ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a afirmat că "respinge consideraţiile şi invectivele guvernului Statelor Unite" împotriva Coreii de Nord care, în opinia lui, "servesc ca bază aplicării unor măsuri coercitive contrare dreptului internaţional".

Citește și: Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan și Hassan Rohani au bătut palma pentru Siria: Fac un CONGRES NAȚIONAL

În acelaşi timp, Bruno Rodriguez "a considerat că o soluţie politică durabilă (în Peninsula Coreeană) va putea fi găsită numai prin dialog şi negociere", a informat televiziunea de stat cubaneză.

La rândul său, Ri Yong Ho, sosit luni în Cuba, a deplâns "înrăutăţirea situaţiei din Peninsula Coreeană din cauza creşterii folosirii forţelor militare imperialiste" şi a subliniat "importanţa relaţiilor dintre cele două ţări care edifică socialismul", a menţionat aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Vizita ministrului nord-coreean în Cuba are loc în contextul în care tensiunea dintre SUA şi Coreea de Nord este foarte mare din cauza programelor nuclear şi balistic dezvoltate de Phenian şi a potenţialei ameninţări pe care o reprezintă rachetele nord-coreene ce ar putea atinge teritoriul american.

Luni, Statele Unite au sporit presiunea asupra Phenianului înscriind din nou Coreea de Nord pe lista neagră a "statelor care susţin terorismul", o măsură simbolică în ajunul unor noi sancţiuni pentru a încerca să frâneze ambiţiile nucleare ale regimului comunist.

Citește și: Panică IMENSĂ la Casa Albă: ISIS plănuieşte ASASINAREA băiatului lui Donald Trump

În ceea ce priveşte relaţiile dintre Washington şi Havana, restabilite în 2015 după o jumătate de secol de întrerupere, acestea sunt de asemenea foarte delicate de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă, în ianuarie.

Regimul comunist din Cuba este unul dintre puţinii aliaţi ai Phenianului. În septembrie, Ri Yong Ho şi-a exprimat la ONU "sprijinul ferm şi solidar cu poporul cubanez".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.