Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară din UE care are curajul să înfrunte Coreea de Nord: I-a declarat ambasadorul PERSONA NON GRATA

Kim Jong-Un, nuke test

Spania i-a ordonat luni ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul înainte de 30 septembrie, declarându-l "persona non grata", ca reacţie la testele nucleare şi lansările de rachete efectuate de Phenian, transmite AFP.

"Astăzi (luni), ambasadorul RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) a fost convocat, i-a fost comunicat că este persona non grata. El va trebui să-şi încheie activitatea înainte de 30 septembrie", a anunţat ministerul spaniol al Afacerilor Externe, pe Twitter, scrieagerpres.ro.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

Totodată, şeful diplomaţiei spaniole, Alfonso Dastis, care se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a confirmat, citat de EFE, că reprezentantul diplomatic al Phenianului, Kim Hyok Chol, a fost informat despre decizia Madridului, care este legată de testele nucleare şi balistice realizate de Coreea de Nord.

Conform ministrului, guvernul spaniol a ajuns la concluzia că măsura este necesară deoarece aceste programe "sunt o serioasă ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţională".

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

Dastis a subliniat că decizia a fost luată după ce ambasadorul şi autorităţile de la Phenian au fost avertizate în mod repetat.

Guvernul spaniol a reacţionat la testele balistice ale nord-coreenilor şi pe 31 august, când ambasadorul Coreei de Nord la Madrid a fost convocat şi i s-a comunicat decizia de reducere, de la trei la doi, a numărului personalului diplomatic din respectiva reprezentanţă.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.