Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima asociație românească din Irlanda de Nord

BIRC www.romaniainuk.com

„Este un moment special pentru noi, cei care trăim aici. Avem nevoie de reprezentare, avem nevoie DE evenimente, avem nevoie de afirmare. Faptul că proiectul romaniainuk.com este realitate, este un pas imens în ceea ce Belfast Intercultural Romanian Community face și va face„, a declarat Mălina Vîrtejanu, fondator al primei asociații românești din Irlanda de Nord.

După 3 ani de evenimente pentru comunitatea românească din Irlanda de Nord, Belfast Intercultural Romanian Community are formă juridică. Asociația comunitară s-a constituit legal și are același scop ca și până acum: reprezentarea intereselor comunității românești din Irlanda de Nord. Momentul este special pentru că răspunde nevoii zecilor de mii de români de a fi reprezentanți, în special la nivelul activităților culturale, educative, sportive și informaționale.

„Este important acest pas, iar faptul că a fost făcut în aceste zile în care noi românii sărbătorim Marea Unire îi dă o semnificație aparte„, a spus Anton Emmanuel Barbu, Consulul General al României la Edinburgh.

La eveniment au participat reprezentanți ai comunității, în special români, dar și britanici și alte naționalități, care s-au remarcat în timp ca membri activi în evenimente de promovare și întărire a elementului românesc. România a fost prezentă și prin muzică și tradiție. Cozonacii românești, sarmalele, cârnații de casă, slănina, brânza telemea și palinca de Bihor au fost, fără îndoială, deliciul tuturor celor prezenți. Actrița de la Teatrul de revistă Constantin Tănase din București, Raluca Guslicov a încântat publicul cu muzică live, iar interpreții de muzică populară Elena Burcea și George Pădureanu au făcut ca în centrul Belfastului să se audă muzica lăutărească românească autentică, adaugă BIRC ătr-un comunicat oferit presei.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.