Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima bombă a campaniei electorale vine de la Pitești!

sondaj

PNL poate câștiga la Pitești. Aceasta pare a fi prima mare surpriză a acestei campanii electorale. După 30 de ani în care PSD s-a aflat mereu la butoane în Pitești, pentru prima dată se pare că vom avea parte de o surpriza. PNL a făcut, din ce ne arata ultimele sondaje, mutarea câștigătoare prin candidatura lui Sorin Apostoliceanu. Cotat și în iarnă de mai multe sondaje ca fiind pe primul loc în preferințele piteștenilor, acesta își păstrează locul în clasament.

Vezi și: Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

Astfel, la intrarea în campanie,  Sorin Apostoliceanu din partea PNL este cotat cu 27,6% din voturile piteștenilor, în timp ce principalul contracandidat de la PSD, Cristian Gentea cu 26,8%. Pe locurile trei si patru, la o distanță considerabilă se afla candidatul USR, Ionuț Moșteanu cu 18,4 și Dănuț Dinu de la PMP cu 10,2%.

Datele sunt din ultimul sondaj de opinie realizat de Novel Research pe un eșantion reprezentativ de 1046 persoane în municipiul Pitești în perioada 16-22 august.

Lupta finală din Pitești pare a se fi stabilit clar între cei doi candidați de la PNL, respectiv PSD.  Este pentru prima oară când cineva se luptă de la egal la egal cu PSD pentru Primăria Pitești. Diferența intre primii doi clasați și următorii competitori este suficient de mare, cât să nu ne mai așteptăm la alte surprize.

Chiar dacă diferența dintre cei doi este în acest moment mică, liberalii au motive de bucurie. Candidatul lor pare să se fi stabilizat foarte bine pe voturile de partid, aici fiind poate principala posibila problemă a acestora. Sorin Apostoliceanu are în acest moment,  într-un procent foarte mare, sprijinul simpatizanților PNL. Si candidatul PSD se apropie de cifrele partidului, însă aici este vizibilă exista anumitor pierderi de electorat în fața lui Apostoliceanu. Și Pro România fură din voturile bazinului de stânga.

Sondajul arată că în acest moment Cristian Gentea si-a atins potențialul maxim, în timp ce candidatul PNL ar mai putea avea loc de creștere. Acest lucru se vede în principal în cifrele ce indică favorabilitatea acestuia în rândul electoratelor altor partide. Activitatea lui din ultimii ani, precum și prezența din mediul online l-au făcut ca astăzi să poată rupe atât din electoratul PSD cât și al USR.

Și candidatul PNL poate suferi anumite pierderi, în special către PMP sau USR, lucru care ar avantaja în mod evident pe social-democrați.

Un lucru e cert. La Pitești se joacă pentru prima dată în 30 de ani. Dincolo de opțiunile politice ale fiecăruia, lupta va fi și pentru a scoate electoratul la vot. Chiar dacă o mare majoritate a celor intervievați se declară convinși că vor merge la vot, pot interveni mulți factori până în ziua votului. Teama de corona virus poate fi un astfel de factor, iar aici lucrurile sunt împărțite. Cifrele le puteți vedea în pozele din articol.

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.