Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima confruntare terestra intre militarii straini din Irak si combatanții SI

irak

Forţele speciale canadiene au fost nevoite să se angajeze într-o confruntare terestră directă în Irak împotriva combatanţilor grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat luni Statul Major al armatei canadiene, citat de AFP. 

Confruntarea s-a petrecut zilele trecute în timp ce trupele canadiene efectuau o misiune de recunoaştere pe front alături de armata irakiană. Este pentru prima dată când se anunţă oficial că soldaţii unei ţări din coaliţia internaţională condusă de SUA s-au implicat în lupte la sol împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic. 

Totuşi, generalul Michael Rouleau, comandantul trupelor speciale canadiene, a atenţionat că 'schimbul de focuri nu înseamnă că a existat o misiune de luptă' şi soldaţii canadieni au ripostat doar pentru că au fost atacaţi, el amintind că misiunea lor în Irak este una necombatantă şi constă în instruirea armatei irakiene şi a trupelor kurde. 

Acest general a precizat că incidentul s-a petrecut în timp ce forţele speciale finalizau împreună cu ofiţerii irakieni misiunea de planificare a unui bombardament al coaliţiei la mai mulţi kilometri de linia frontului. 'Atunci când au avansat pentru a confirma planurile şi pentru a vizualiza ce au discutat pe hartă, au fost atacaţi cu tiruri de mortiere şi mitraliere', a indicat el, fără să ofere alte detalii, menţionând doar că atacul a fost respins şi niciun soldat canadian nu a fost rănit. 

La rândul său, generalul Jonathan Vance, comandantul forţelor interarme ale Canadei, a subliniat că a fost un incident izolat şi nu poate fi vorba despre o escaladă. 

Canada contribuie la coaliţia antijihadistă condusă de SUA cu şase avioane de luptă CF-18 şi cu circa 70 de militari ce participă la instruirea trupelor combatante irakiene şi kurde.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.