Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima dată au ucis cu sânge rece candidatul la prezidențiale: acum au încercat să o omoare pe văduva acestuia

ecuador prezidentiale

Văduva candidatului prezidențial asasinat în Ecuador cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin din august a fost victima unei tentative de asasinat miercuri, potrivit lui Christian Zurita, cel mai bun prieten al defunctului candidat și înlocuitorul său pentru nominalizare.

"Veronica Sarauz, soția lui Fernando Villavicencio, tocmai a fost victima unui atentat", a declarat el pe X (fostul Twitter), fără a preciza dacă cineva a fost rănit, notează AFP.

Potrivit lui Christian Zurita, a fost arestat un cetățean venezuelean care, aflat pe o motocicletă, cu o armă, a încercat să atace mașina în care era Veronica Sarauz.

Poliția din Quito a descris arestarea ca fiind o "procedură izolată", implicând "un cetățean străin" care "conducea o motocicletă în mod suspect” și care „avea asupra sa o armă”.

Candidatul la prezidențiale, ucis în mașina sa

Fernando Villavicencio, un jurnalist de investigație cunoscut pentru reportajele sale despre corupție, a fost împușcat de mai multe ori în mașina sa la 9 august. Șase columbieni au fost arestați, în timp ce presupusul criminal a fost ucis.

Christian Zurita l-a înlocuit în scrutinul anticipat din 20 august și s-a clasat pe locul al treilea cu 16% din voturi. Candidata de stânga Luisa Gonzalez (34%) și candidatul de dreapta Daniel Noboa (23%) se vor confrunta în turul al doilea la 15 octombrie.

Considerat cândva o insulă de pace în America Latină, Ecuadorul, situat între Columbia și Peru, cei mai mari doi producători de cocaină din lume, a fost lovit de un val de violență fără precedent legat de crima organizată și de traficul de droguri. Rata crimelor a crescut de patru ori din 2018, de la 6 la 26 la 100.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.