Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima înfrângere pentru Trump în 'primarele' republicane - Nikki Haley înregistrează o premieră istorică

Olivier Douliery/AFP
haley trump

Nikki Haley l-a învins pe Donald Trump în alegerile primare republicane din Washington DC, scrie BBC.

Aceasta este prima ei victorie în fața fostului președinte în campania din 2024 pentru a deveni candidatul republican la președinție. Ea a pierdut în Carolina de Sud, statul său natal, dar este prima femeie care a câștigat un scrutin primar republican din istoria SUA.

Cu toate acestea, Trump are un avans uriaș în fața lui Haley și este posibil să se confrunte cu Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Nikki Haley, fost ambasador al SUA la ONU, a obținut 62,9% din voturi, față de 33,2% pentru Trump. Trump a dominat fiecare stat în care au avut loc până acum alegerile primare în campania republicană.

Reacții la rezultat

"Nu este surprinzător faptul că republicanii cei mai apropiați de disfuncționalitățile de la Washington îl resping pe Donald Trump și tot haosul său", a declarat Olivia Perez-Cubas, purtătoarea de cuvânt a lui Haley, într-un comunicat care o prezintă pe fostul guvernator ca fiind prima femeie care a câștigat un scrutin prezidențial republican.

Victoria lui Haley, deși este o premieră, nu a fost o surpriză majoră. Mulți la Washington au crezut că Districtul reprezenta cea mai bună, și poate singura, șansă a ei de a câștiga o rundă primară. Stăpânirea lui Trump asupra GOP din capitală, care numără aproximativ 22.000 de alegători înregistrați, nu a reflectat niciodată pe deplin dominația sa în întreaga țară. Trump a câștigat alegerile primare în 2020, candidând necontestat, dar a terminat pe locul al treilea în ciclul 2016. Haley a organizat vineri un eveniment cu liderii locali ai GOP, un semn clar de optimism.

Campania lui Trump, într-o declarație, a încercat să transforme victoria lui Haley într-o pierdere.

"Rezultatele din această seară de la Washington D.C. reafirmă obiectul campaniei președintelui Trump - el va secătui mlaștina și va pune America pe primul loc", a declarat secretarul de presă al lui Trump, Karoline Leavitt. "Mlaștina și-a revendicat regina".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.