Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima intervenţie chirurgicală de separare a unor bebeluşi siamezi în Iordania a fost un succes

radiofiji.com
siamezi

Doi bebeluşi siamezi yemeniţi, Ahmed şi Mohammad, au fost separaţi cu succes în urma unei intervenţii chirurgicale delicate realizate în Iordania, iar şansele lor de supravieţuire sunt "excelente", a declarat şeful echipei de chirurgi care a realizat operaţia, relatează AFP.

Această "operaţie rară şi delicată" este prima de acest gen din Iordania, a afirmat doctor Fawzi al-Hammouri, directorul spitalului din Amman unde a avut loc intervenţia chirurgicală. "Este un succes medical pentru întreg regatul", a mai spus el.

Intervenţia a avut loc în iulie, când cei doi siamezi aveau şapte luni, însă echipa medicală a vrut să aştepte până când ei se aflau în afara pericolului înainte de a o anunţa.

"Au fost transferaţi la secţia de terapie intensivă şi au fost asistaţi respirator o perioadă. Am vrut să fim 100% siguri că operaţia a avut succes" înainte de a face anunţul, a declarat doctor Hammouri, care a preferat să nu dezvăluie numele copiilor, informează Agerpres.ro.

"Starea de sănătate a bebeluşilor este foarte bună şi vor putea părăsi Iordania în două sau trei săptămâni", a mai spus doctor Fawzi al-Hammouri. "Şansele lor de supravieţuire sunt excelente şi acum se află în afara pericolului", a afirmat el.

Intervenţia chirurgicală de separare a celor doi siamezi a durat opt ore şi a fost realizată de o echipă formată din 25 de chirurgi şi consilieri tehnici.

Bebeluşii siamezi au fost evacuaţi împreună cu părinţii lor în februarie anul trecut la bordul unui avion medical din Yemen, o ţară săracă din Peninsula Arabică unde serviciile de sănătate au fost devastate de şapte ani de război între rebeli şi putere.

Născuţi la mijlocul lunii decembrie în capitala yemenită Sanaa, cei doi băieţi se aflau în stare critică. "Când au ajuns în Iordania, copiii cântăreau împreună doar 3,7 kilograme", a spus doctor Hammouri. "A trebuit să aşteptăm până când greutatea lor a ajuns la nouă kilograme înainte de a continua operaţia", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.