Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima mare regiune din Uniunea Europeană în care fumatul este INTERZIS PE STRADĂ

tion.ro
fumat

Autorităţile regionale din provincia spaniolă Galicia au interzis începând de joi fumatul pe stradă şi în orice spaţiu în aer liber, inclusiv la terase, dacă nu se respectă o distanţă minimă de doi metri între persoane, măsură menită să prevină răspândirea coronavirusului şi pe care intenţionează să o aplice şi alte regiuni spaniole, printre care şi cea a capitalei Madrid, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Societatea spaniolă de epidemiologie a cerut încă din luna iunie interzicerea fumatului în spaţiul public, întrucât fumătorii care sunt infectaţi şi asimptomatici pot emite picături sau aerosoli care conţin virusul. Riscurile în cazul fumătorilor sunt amplificate şi de manipularea mai frecventă a măştii (acum obligatorie în spaţiul public în toată Spania), de contactele repetate ale degetelor cu buzele prin atingerea ţigărilor şi de relaxarea separării între persoane.

Citește și: EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Alte regiuni, precum Madrid, Castilla-Leon, Castilla-La Mancha sau Andaluzia, studiază posibilitatea introducerii acestei măsuri, scrie agerpres.ro.

Spania se confruntă din nou cu o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19, cu mii de noi îmbolnăviri în fiecare zi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.172 de cazuri, bilanţ din care lipsesc cele din regiunea capitalei Madrid, care încă nu au fost raportate.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

În virtutea autonomiei de care beneficiază regiunile spaniole, acestora le revine sarcina de a adopta restricţiile antiepidemice pe care le consideră potrivite. Au fost astfel impuse măsuri de carantină a unor localităţi, s-au limitat vizitele în căminele de bătrâni, a fost redus programul localurilor deschise pe timpul nopţii, au fost instituite restricţii pentru deplasare şi pentru vizitele la rude şi prieteni, fiind în plus intensificate anchetele epidemiologice şi testarea.

Citește și: Rareș Bogdan își face praf noii colegi: ‘Nu cred că mai există undeva pe planetă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.