Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima măsură luată de Rovana Plumb ca președinte al PSD

Rovana_Plumb_tm

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, face un apel către liderii Opoziţiei - Gorghiu, Blaga şi Hunor - să fie de acord cu promulgarea Codului Fiscal.

PSD insistă în vederea promulgării Codului Fiscal. Preşedintele interimar al partidului, Rovana Plumb, a făcut un apel de susţinere în acest sens către PNL şi UDMR, printr-o scrisoare trimisă celor trei lideri - Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a lăsat PSD fără P(onta) și fără D(ragnea)! Urmează să fie eliminat S(ârbu)

"Vă îndemn să cerem, împreună, promulgarea rapidă a Codurilor fiscale, cele la care am lucrat împreună în ultimul an, cu scopul de a ajuta la creșterea economică și la reducerea fiscalității în România. Mă adresez dumneavoastră în calitate de președintă-interimar a PSD, dar și de cetățean al acestei țări, în speranța că veți susține în continuare eforturile Parlamentului României de a adopta un proiect extrem de important pentru economia românească, pentru mediul de afaceri și pentru întreaga societate. Este vorba despre noile Coduri fiscale si de procedura fiscală, acte normative ce au trecut printr-un riguros proces de consultări și dezbateri publice, adoptate de Parlament cu o largă susţinere și care, în acest moment, se află pe masa președintelui republicii, la promulgare", se arată într-un comumicat de presă remis, joi, de PSD.

Citește și: Anunțul zilei pentru Liviu Dragnea vine de la ÎCCJ

"Pe lângă scăderea TVA, care este, fără îndoială, cea mai bună măsură luată în ultimii 10 ani, noile Coduri fiscale conțin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea creșterii economice, la dezvoltarea afacerilor, la multiplicarea investițiilor și a locurilor de muncă și la distribuirea cât mai echitabilă a bunăstării pentru toți românii. Pentru prima dată, România se află în situația de a avea Coduri Fiscale construite în colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri, cerute de intreprinzătorii români și adoptate printr-un consens politic larg, transpartinic, ceea ce îi oferă sustenabilitate în timp", se mai arată în comunicat.

 

"Vă solicit așadar dumneavoastră, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opoziţie îndemnul de a susține până la capăt noile Coduri Fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor. Vocea dumneavoastră este importantă și trebuie să se facă auzită, fie că este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petiţii online sau pur şi simplu de transmiterea unui mesaj public", mai spune aceasta.

 

"Promulgarea Codului Fiscal și a Codului de procedură fiscală este esențială pentru România, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor că aceste măsuri vor intra în vigoare în perioada următoare, iar celor care au deja afaceri în Romania le va permite să își pregătească planurile pentru lunile și anii care vin. Economia românească și întreaga societate au nevoie de o astfel de stabilitate și predictibilitate", se arată pe finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.