Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima mutare a noului șef DIICOT produce efecte. Reacție din Republica Moldova

DIICOT

Prima decizie importantă luată de Felix Bănilă, noul procuror șef al DIICOT, generează reacții și în afara țării. Numirea Marianei Alexandru în funcția de consilier al șefului DIICOT, despre care STIRIPESURSE.RO a scris în premieră joi, 26 iulie, este salutată de una dintre figurile emblematice ale luptei anticorupție de la Chișinău.

„Felicitări pentru Dna Mariana Alexandru! Cu siguranță unul din cei mai mari profesioniști cu care am lucrat vreodată”, scrie pe pagina sa de Facebook Cristina Ţărnă, fost vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie, echivalentul DNA în Republica Moldova.

Vezi și: Capcanele din magazinele de haine: 9 lucruri pe care vânzătoarele nu ți le vor spune

Cristina Țărnă este fostul adjunct al Centrului Național Anticorupție fiind responsabilă de domeniul prevenirii coruptiei.

Centrul Naţional Anticorupţie este un organ specializat în prevenirea şi combaterea corupţiei, a actelor conexe corupţiei şi a faptelor de comportament corupţional in Republica Moldova.

Competenţa C.N.A. ţine de prevenirea corupţiei şi de combaterea infracţiunilor de corupţie, infracţiunilor conexe acestora, infracţiunilor de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului.

În perioada 2015-2016 Mariana Alexandru a fost selectată de delegația Uniunii Europene la Chișinău ca expert în proiectul „Susținere a Investigațiilor Preliminare, Urmăririi Penale și Apărării în Republica Moldova”, unde a oferit consiliere în domeniul managementului de caz în materie penală Procuraturii din Republica Moldova şi Centrului Naţional Anticorupţie.

Mariana Alexandru, fostul procuror șef adjunct al Secției II din DNA, i-a sprijinit pe anchetatorii de la Chișinău și în celebrul caz al dispariției sumei de 1 miliard de dolari din sistemul bancar, în care a fost arestat fostul prim-ministru Vlad Filat.

Vezi și: Semnal de alarmă al cercetătorilor americani: Cum îţi afectează hipertensiunea creierul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.