Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare de efect! Felix Bănilă îşi întăreşte echipa la DIICOT cu un nume celebru

Inquam Photos/ Octav Ganea
FELIX OLIVER BANILA

Abia instalat în fruntea DIICOT, Felix Bănilă îşi întăreşte echipa cu un nume celebru în justiţia din România. Una dintre primele decizii ale noului procuror şef al parchetului anti-mafia a fost numirea în funcţia de consilier a unui procuror cu un CV impresionant. Începând de joi, 26 iulie, Mariana Alexandru preia poziţia de consilier al şefului DIICOT. Procuroarea Mariana Alexandru, pensionată în 2014, a fost unul dintre cei apropiaţi colaboratori ai lui Daniel Morar în perioada în care acesta conducea DNA.

Procurorul şef al DIICOT a confirmat informaţia pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: EXCLUSIV - Prima reacţie a lui Adrian Zuckerman, avocatul nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador în România

Mariana Alexandru s-a născut în anul 1961 şi a absolvit Facultatea de drept în anul 1984 la Universitatea Bucureşti. Are o experienţă de peste 30 de ani ca procuror fără să fi înregistrat vreo achitare. Şi-a desfăşurat activitatea la unităţi de parchet de toate nivelurile (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova) şi parcurgând toate gradele profesionale. În perioada 1999 – 2005 a desfăşurat activităţi de îndrumare şi control în calitate de procuror inspector la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Din octombrie 2005 până în 15 septembrie 2014 şi-a desfăşurat activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie. În cei aproape 9 ani în care a activat ca procuror DNA a ocupat mai multe funcţii de conducere si a coordonat activitatea ambelor secţii specializate, Secția de combatere a corupției şi Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, din poziţia de procuror șef - adjunct secție. A lucrat în dosare grele, precum Adrian Năstase - Zambaccian, Gala Bute (a redeschis cercetările care o vizau pe Udrea), Cătălin Voicu, Monica Iacob Ridzi.

În perioada 2015- 2016 a fost selectată de delegația Uniunii Europene la Chișinău ca expert în proiectul „Susținere a Investigațiilor Preliminare, Urmăririi Penale și Apărării în Republica Moldova” unde a oferit consiliere în domeniul managementului de caz în materie penală Procuraturii din Republica Moldova şi Centrului Naţional Anticorupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.