Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat din Portul Galați

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat din Portul Galați

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat marți din Portul Galați îndreptându-se către Grecia. La bord se află mii de tone de grâu care au fost transportate la Galați pe linia ferată cu ecartament larg modernizată la solicitarea Ministerului Transporturilor, anunță mediafax

Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a pleacat marți din Portul Galați. Este o premieră care apare la aproximativ două luni după ce linia ferată cu ecartament larg Ucraina-Republica Moldova-Galați a fost reabilitată.

Operațiunea s-a desfășurat în regim de urgență, autoritățile române dorind să ofere o nouă rută pentru exporturile de cereale din Ucraina, bulversate de război. Calea ferată care duce până în port este similară celei din țările fostului spațiu sovietic și astfel nu mai este nevoie de transbordarea mărfurilor la granita României cu Republica Moldova. Înainte de reabilitarea din vară, infrastructura feroviară nu mai fusese folosită de peste 30 de ani.

Nava care a plecat marți din Galați a fost încărcată cu grâu adus din Ucraina, via Republica Moldova. Cerealele au ajuns la Galați în partea a doua a lunii august și au fost depozitate în silozul Anghel Saligny din Portul Docuri. Pe navă sunt depozitate peste 4.200 de tone de grâu care vor ajunge într-un port din Grecia.

Autoritățile estimează că un alt vapor va fi încărcat și va pleca din portul gălățean în următoarele săptămâni.

„Sunt deja aproape 90 de vagoane care au fost aduse în ultima lună la silozul din Portul Galați, folosind această linie ferată. Mai mult, specialiștii estimează că, în ritmul actual, tot în luna septembrie va pleca și cea de-a doua navă, în condițiile în care exportatorii din Ucraina au deja încheiate contracte cu operatorul portuar”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Transportatori aleg această nouă rută deoarece au fost obligați să renunțe la traseele obișnuite din cauza războiului din Ucraina, dar și pentru a evita aglomerația din Portul Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.