Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima paradă militară de Ziua Independenței din istoria SUA - Ce părere au americanii

The Economist
Donald Trump

Ca în fiecare an, pe 4 iulie America este în sărbătoare. De Ziua Independenţei, la Washington va avea loc prima paradă militară, potrivit stirileprotv.ro.

Preşedintele Donald Trump a cerut ca un astfel de eveniment să fie organizat, impresionat de tradiţionala defilare de la Paris de Ziua Franţei.

Planurile şefului de la Casa Albă au fost criticate de mulţi oficiali americani, care spun că Trump vrea doar să epateze, iar banii cheltuiţi sunt mult prea mulţi.

Publicaţia Washington Post a estimat costurile la două milioane şi jumătate de dolari, dar preţul oficial nu a fost făcut public de administraţia de la Casa Albă.

Va fi o desfăşurare de forte atipică în capitala Statelor Unite. Timp de două ore, niciun avion nu va decola sau ateriza pe aeroportul internaţional Ronald Reagan, iar pe străzi vor patrula de trei ori mai multe forte de ordine decât în mod normal - pentru ca evenimentul să decurgă fără incidente.

Citește și: Dezvăluirile lui Petre Lăzăroiu aruncă în aer PSD: 'În spatele condamnării lui Dragnea au stat și unii din partidul nostru?'

După-amiază toţi ochii vor fi aţintiţi asupra preşedintelui Donald Trump, care va tine un discurs de la monumentul lui Lincoln.

Trump a recunoscut că a fost “inspirat” de parada organizată de Ziua Franţei în urmă cu doi ani, la care a fost invitatul preşedintelui Emmmanuel Macron.

Pe străzile din Washington vor defila tancuri ale armatei americane, care au fost aduse cu un tren special. Autorităţile locale sunt îngrijorate că asfaltul ar putea fi afectat de trecerea vehiculelor de zeci de tone şi au cerut pe internet interzicerea lor. Va fi şi o paradă aviatică, la care participă un bombardier B-2, avioane de luptă F-35 şi F-22 şi Marine One - elicopterul care îl transportă pe preşedinte.

Donald Trump nu putea să nu marcheze evenimentul şi pe contul său de Twitter, unde a scris că Pentagonul şi restul liderilor militari sunt bucuroşi să îi fie alături în timpul festivităţilor. Pentagonul însă nu a dat nicio declaraţie oficială care să susţină spusele preşedintelui american.

În schimb, ideea paradei militare a provocat critici din partea opozanţilor săi, care au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui conducător de regim autoritar. În plus, sunt voci din partea democraţilor care susţin că la evenimentul care va avea loc la Casa Albă au primit invitaţii doar republicanii, ei fiind excluşi. Iar administraţia de la Casa Albă a venit cu un răspuns.

Kellyanne Conway/White House Advisor: “Acesta este un eveniment public, aşa că este deschis tuturor.”

Publicul larg va putea să urmărească spectacolul de la distantă, zona din apropierea Casei Albe fiind rezervată doar celor care au bilet. Toţi însă vor putea să admire fastuoasele focuri de artificii care vor încheia, ca în fiecare an, ceremoniile de Ziua Americii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.