Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima parte a biografiei lui Mussolini va fi transpusă într-un serial

https://benitomussoliniitaly.weebly.com/
Benito Mussolini și Adolf Hitler

"M. Il figlio del secolo", prima parte a monumentalei biografii scrisă de Antonio Scurati despre dictatorul Benito Mussolini, va fi transpusă într-un serial care va începe să fie filmat la începutul anului 2023, a anunţat miercuri casa de producţii citată de EFE.

Scurati (Napoli, 1969) a fost recompensat cu principalul premiu literar din Italia, Premio Strega, pentru această biografie romanţată a lui Mussolini "M. Il Figlio del secolo" (Bompianti, 2018), din care a vândut peste 600.000 de exemplare în întreaga lume.

Este vorba de prima parte a unei colecţii de volume despre originea fascismului - din care a apărut deja şi a doua parte "M. L'uomo della provvidenza" - şi care va fi adaptată pentru televiziune, potrivit Agerpres.

Serialul, difuzat de Sky şi realizat de casa de producţii The Apartment, va avea în total opt episoade şi va prezenta perioada de la înfiinţarea fundaţiei Fasce italiane şi până la ascensiunea la putere a lui Mussolini şi asasinarea socialistului Giacomo Matteotti, în 1925.

La fel ca în carte, devenită un adevărat best-seller în Italia, serialul se va axa şi asupra tumultoasei vieţi personale a celui supranumit "Il Duce", precum relaţia cu soţia sa, Rachele, şi amanta lui, Margherita Sarfatti.

Scenariul a fost scris de Stefano Bises, scenarist al unor seriale ca "Gomorra" sau "The New Pope", şi promite o viziune "documentată istoric şi cu mărturii ale multor surse" despre anii cei mai întunecaţi ai istoriei Italiei.

Filmările vor demara la începutul anului 2023, iar serialul va fi difuzat în ţările din Europa prin intermediul Sky, sau platformei Now.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.