Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima pictură murală realizată integral din vopsea purificatoare de aer, inaugurată la BCUPT

Foto bacau.net
pistura murala aer purificat Bacau

Prima lucrare de artă murală din Timişoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer de către artistul Alex Baciu, a fost inaugurată, marţi, pe unul din pereţii Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Timişoara (BCUPT), potrivit Agerpres.

Pictura cu suprafaţa de 100 mp a fost realizată pentru campania de responsabilitate socială "Natura unui MULŢUMESC!", proiect care reprezintă o iniţiativă de încurajare a adoptării unui comportament responsabil faţă de natură, arată un comunicat al unui complex comercial din Timişoara, care a susţinut proiectul, alături de ZIDART - Street Art Festival.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia


Sursa foto: SCT


Peretele devine, astfel, un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului, la fel de eficient ca o pădure de 100 mp. Conform sursei citate, vopseaua specială transformă substanţele poluante din aer, precum oxizii de azot şi de sulf, în nitraţi şi nitriţi inofensivi, care sunt depozitaţi pe suprafaţa vopsită, până când sunt eliminaţi de apa de ploaie sau de umiditatea din aer.

Desenul creat de artistul Alex Baciu este o interpretare a simbolului universal al reciclării - Banda lui Moebius - şi lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură şi de adaptare şi modelare a societăţii după principiile acesteia pentru binele comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.