Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima premieră a Teatrului Naţional Bucureşti în perioada pandemiei

Capital
TNB

„Jurnal de România. 1989”, spectacol conceput şi regizat de Carmen Lidia Vidu, reprezintă prima premieră a Teatrului Naţional Bucureşti în perioada pandemiei, scrie news.ro.

Primele trei reprezentaţii ale spectacolului sunt programate pentru 24, 25 şi 26 iulie, de la ora 21.30, în Amfiteatru TNB, sala în aer liber de pe acoperişul teatrului.

În seara de 25 iulie, va avea loc un dialog cu spectatorii, iar invitat special va fi Mădălin Hodor, consilier la Direcţia Investigaţii a CNSAS, a transmis TNB.

După 30 de ani de la Revoluţie, patru actori ai Naţionalului povestesc experienţele personale din perioada respectivă, felul în care au trăit acele evenimente sângeroase şi modul în care li s-a schimbat viaţa de atunci.

Victor Ponta îl contrazice vehement pe Ludovic Orban: Acest măscarici sinistru trebuie oprit!

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care a dus teatrul românesc în zona documentarului multimedia, a ales patru actori români pentru a le scoate la lumină poveştile: Ion Caramitru, Oana Pellea, Florentina Ţilea şi Daniel Badale.

Lor li se vor alătura, prin apariţii video, Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat iniţial „Dosarul Revoluţiei”, şi istoricul britanic Dennis Deletant, expert în materie de comunism românesc.

Proiecţiile din cadrul spectacolului vor fi făcute pe un perete de 33 de metri lungime şi 21 de metri înălţime.

Proiectul „Jurnal de România” al lui Vidu include până în prezent trei spectacole de teatru („Jurnal de România. Timişoara”; „Jurnal de România. Constanţa” şi „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe”), două scurtmetraje („My Romanian Diary” şi „Jurnal de România. Jurnal de musulman”) şi o expoziţie.

„Teatrul riscă să devină irelevant pentru comunitate”, a transmis regizoarea într-un comunicat. „Pericolul vanităţii ne pândeşte şi ne duce la izolare. Nu mai ascultăm decât părerile care le confirmă pe ale noastre. «Jurnal de România. 1989» este felul meu de a spune că «tu faci istoria, atitudinea ta contează»”.

Alte reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc pe 6, 7, 8 şi 9 august 2020. Toate vor începe la ora 21.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.