Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima provocare pentru Felix Bănilă! Sesizare către procurorul șef propus la DIICOT: 'Se fac dosare secrete'

Oliver-Felix Bănilă

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a declarat miercuri, la sediul DIICOT, că va sesiza ministerul Justiției și pe Felix Bănilă, procurorul șef propus la DIICOT, despre modalitatea de instrumentare a dosarelor penale, în condițiile în care spune că în paralel cu un dosar se mai fac și altele secrete.

"Observ că s-a lucrat în dosare secrete și mă aștept să fie și altele. Voi face o informare la ministrul Justiției, la procurorul Bănilă, poate așa știu și domniile lor că așa se lucrează în România. Eu vă fac dosar pentru furt, merg pe dosarul ăla, dar separat mai am un dosar că țineți microfonul roșu și pe dosarul ăla vă ascult, interceptez, dar nu vă zic nimic. Asta e Justiție?", a declarat miercuri, Daniel Dragomir, potrivit Mediafax.

Acesta afirmă că a fost informat acum două luni de trei denunțuri în baza cărora s-a lucrat la încă două dosare în paralel cu Black Cube.

ULTIMA ORĂ - Decizia CSM după audierea șefei DNA - Procurorii o țin în șah pe Kovesi

"Acum 60 de zile am fost informat că în acest dosar s-a mai lucrat la încă două dosare secrete, atașate dosarului Black Cube. Au lucrat ce au lucrat la ele și acum 60 de zile s-au gândit să mi le pună și mie la dispoziție și de 60 de zile ne tot rugăm de ei să ne dea copii să vedem ce e cu dosarele alea. Atât pot să vă spun azi, este vorba despre trei denunțuri. Au lucrat procurorii prin spate, în stilul ăsta securist, care e în România, pe trei denunțuri care nu au nicio valoare, timp în care, că tot se vorbește de cheltuieli (...) La finalul acestui dosar sunt curios câți bani s-au cheltuit, pentru că procurorii s-au plimbat de vreo două ori prin Israel. Comisii rogatorii, mese, tersase. din banii contribuabililor", a mai spus Dragomir.

Sondajul care decide Bucureștiul: Cât ar obține cel mai controversat adversar al Gabrielei Firea la alegeri

"Dosarul ăsta e pornit în 2 iunie 2016, până la urmă ori se dovedește că am dreptate și vă spun că sunt probe false care sunt utilizate pentru a mă aresta pe mine. Eu le-am spus de un an. Eu știu ce înțelegeri a făcit DIICOT cu evreii?", susține fostul ofișer SRI.

Procurorii DIICOT au prelungit măsura controlului judicar cu 60 de zile în cazul lui Daniel Dragomir.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.