Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima rețea de telemedicină în epilepsie a fost inaugurată la Cluj-Napoca

doctor

Prima rețea de telemedicină în epilepsie din România a fost inaugurată, miercuri, la Cluj-Napoca, printr-o investiție de 120.000 de euro.

Inițiatorul proiectului, neurologul Bogdan Florea, a declarat că, în acest fel, pacienții nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în centre universitare, și așa suprasolicitate, pentru unele investigații de care au nevoie.

Citește și: Premieră mondială în Italia: Un rinichi a fost transplantat cu succes în locul splinei

'Am inaugurat prima Rețea de Telemedicină în Epilepsie din România care a presupus dotarea a patru centre de epileptologie din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Suceava cu câte un aparat video-EEG pentru analiza de electroencefalografie și cu un server de mare capacitate, astfel încât să se permită diagnosticarea timpurie și corectă a pacienților care suferă de epilepsie. Ideea a fost să dotăm aceste cabinete de epilepsie pentru ca pacienții din zone îndepărtate să nu se mai deplaseze spre centrele universitare care sunt suprasolicitate. Sistemul nou creat de diagnostic și monitorizare inovativă va permite acestor locuitori să beneficieze de expertiza medicală a specialiștilor din centrele universitare din țară sau din străinătate, fără a se deplasa din localitățile de domiciliu', a explicat Bogdan Florea.

El a mai spus că rețeaua permite și crearea unei baze de date a persoanelor cu epilepsie și conectarea cu alte centre de excelență din lume, cum sunt cele din Montreal, Copenhaga și Geneva, urmând să se înființeze și un registru național al pacienților cu epilepsie, anunță Agerpres.

În România, potrivit estimărilor specialiștilor, sunt peste 300.000 de persoane care suferă de epilepsie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.