Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a jurnalistului turc după respingerea cererii de extrădare: 'Sunt fericit'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Kamil Demirkaya

Solicitarea autorităţilor turce de extrădare a ziaristului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

La aflarea veștii jurnalistul turc a declarat presei: „Suntem fericiți. Avem încredere totală în justiția din România.” "Sunt o persoană de 58 de ani. Toată viaţa m-am ocupat să învăţ alte persoane să aibă cultură. Cu toată sinceritatea vă spun că eu nu am omorât în viaţa mea nici măcar un purice. Nu sunt terorist. Nu am fost şi nu voi fi vreodată. Am încredere în Justiţia din România. Dacă voi fi trimis în Turcia, voi fi închis şi torturat", a spus Kamil Demirkaya, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, potrivit Agerpres.

Avocatul jurnalistului a explicat că în acest caz nu sunt îndeplinite condiţiile de extrădare, iar Kamil Demirkaya riscă să fie condamnat în Turcia pentru convingerile sale politice.

"Republica Turcia consideră că ziaristul Kamil Demirkaya este membru al organizaţiei teroriste înarmate FETO. În 2015, ar fi luat legătura cu membrii organizaţiei FETO. Este considerat un fugar şi s-a emis un mandat de arestare. Dacă va fi extrădat în Turcia, riscă între 5 şi 10 ani închisoare. Singura vină care i se poate reţine este faptul că nu l-a susţinut pe preşedintele Erdogan. Riscă închisoarea şi rele tratamente în Turcia", a spus avocatul.

Ziaristul Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost reţinut în 5 decembrie, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro. El a fost însă eliberat după ce a fost audiat de utorităţile judiciare române.

Citește și: DECIZIE de ULTIMA ORĂ a judecătorilor în cazul jurnalistului turc: EXTRĂDAREA a fost respinsă

Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară.

În luna noiembrie 2018, el şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare.

În ziua reţinerii sale, Zaman România anunţa că la ordinul preşedintelui turc, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii

Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.