Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi, după ce a scăpat de controlul judiciar: 'Acum pot să părăsesc și țara'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri seară, admiterea contestației depuse de Laura Codruța Kovesi și a hotărât ridicarea măsurii controlului judiciar dispus de Secția de anchetă a magistraților în cazul fostei șefe DNA, în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa.

Anunțul a fost făcut de fostul procuror-șef DNA, care s-a întors, miercuri seară, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

"Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestație toate motivele de nelegalitate, de netemeinicie și ceea ce s-a făcut în dosar, o să vedem motivarea. (...) Acum pot să părăsesc și țara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile și mi s-a admis contestația", a declarat Laura Codruța Kovesi, la instanța supremă.

Decizia judecătorilor este definitivă.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Laura Codruța Kovesi a fost pusă, săptămâna trecută, sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul privind mita pe care i-ar fi cerut-o lui Sebastian Ghiţă pentru repatrierea, din Indonezia, a fostului director FNI, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la închisoare.

Prin măsura controlului judiciar, Kovesi trebuia să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori era chemată, să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliție, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemată, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz, să nu desfăşoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie Justiţie, să nu deţină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane si martori și să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.